O sočivima

Home / O sočivima

ZDRAVLJE OKA

Zdravlje čula vida je veoma važan segment opšteg zdravlja i kvaliteta života. Nažalost, veoma često, tome se ne pridaje dovoljno važnosti i očnom lekaru se odlazi tek kada se jave problemi. Opšte stanje oka kontroliše lekar oftalmolog koji osim određivanja oštrine vida, kontroliše i stanje na svim strukturama oka. Zbog toga je neophodno jednom godišnje izvršiti pregled kod oftalmologa jer se jedino tako blagovremeno mogu otkriti promene koje zahtevaju dalji tretman. Posebnu pažnju moraju posvetiti oni koji imaju šećernu bolest ili genetske predispozicije za neke očne bolesti (glaukom, katarakta). Preventiva je važna jer mnoge očne bolesti mogu dovesti do trajnog gubitka vida.
OČNI PREGLED NIJE NI BOLAN NI NEPRIJATAN.

KONTAKTNA SOČIVA

Služe za korekciju vida, ali se koriste i u terapeutske i kozmetičke svrhe. Materijali od kojih se izrađuju su biokompatibilni tj. neškodljivi za oko. Napredak nauke i tehnologije uveo je u upotrebu nove hi-tech materijale i napredni dizajn kontaktnih sočiva, u cilju poboljšanja njihovih optičkih karakteristika, komfora, zdravlja oka i  estetskog izgleda korisnika. Kontaktna sočiva mogu nositi osobe svih starosnih dobi, ukoliko ne postoje medicinski razlozi protiv, a prepisuje ih oftalmolog.

PREDNOSTI KONTAKTNIH SOČIVA u odnosu na druga pomagala:

  • Široko vidno polje
  • Oštriji, jasniji vid i bolja dubinska percepcija
  • Udobnost (ne “žuljaju” nos/uši, bez “težine na nosu”)
  • Sočiva se ne magle
  • Lepši izgled korisnika (bez uvećanja/umanjenja oka i refleksije)
  • Lakše i bezbedno bavljenje sportom i drugim aktivnostima
  • Koriguju vid kod svih anomalija vidne oštrine
  • Jedino sočivima se može korigovati keratokonus

KOREKCIJA VIDA, KAKO SE VID KORIGUJE?

Ukoliko ste primetili da ne vidite dobro, da vam se oči umaraju ili da imate glavobolje ili vrtoglavicu, svakako se obratite oftalmologu, jer postoji mogućnost da imate potrebu da korigujete vid. Vid se koriguje kontaktnim sočivima ili dioptrijskim naočarima ili hirurški (laserska korekcija vida). U mlađoj populaciji, najpopularnija su kontaktna sočiva jer pružaju izuzetno jasan vid i maksimalnu slobodu pri nošenju (ne menja se fizički izgled, a olakšano je bavljenje sportom i drugim aktivnostima).

KAKO ODABRATI ODGOVARAJUĆA SOČIVA

Preuzimte DIJAGRAM koji će vam pomoći da odaberete prava sočiva za Vas.

Kontakt

Optika Denić iz Beograda bavi se prodajom svih vrsta naočara za korekciju vida, sočiva, naočara za sunce.