Polaroid naočare

Home / Polaroid naočare
Ukoliko nosite polarizovane naočare sunce ne može da Vas zaslepi, što se često dešava dok vozite ili dok ste pored vode. Sa polarizovanim naočarama takođe se eliminiše odbljesak sa površine vode, zbog toga su idealne da se nose na plaži, ali i na snegu koji takođe ume da zaslepi.

Polaroid najveću pažnju poklanja sigurnosti oka i zbog toga je akcenat stavljen na polarizovana stakla, koja je, tvorac ove kompanije Edvin Land i patentirao u prvoj polovini XX veka.

Testerom se proverava polarizacija i to tako što se, gledajući kroz naočare sa polarizovanim staklima, vidi šta piše na testeru a bez njih magija prestaje.

Polarizacija

Sunčeva svetlost putuje u svim pravcima. Kada se reflektuje sa horizontalne površine kao što je asfalni put ili voda, svetlost često postaje teško polarizovana na horizontalnoj ravni i zaslepljuje vas.

Vertikalna svetlost je korisna za ljudsko oko. Ona omogućava da vidimo boje i kontraste, dok koncetrisana horizontalna svetlost stvara odbljesak, koji nam onemogućava da vidimo i tada možemo biti u potencijalno opasnoj situaciji (npr. za volanom).

Unikatna Polaroid stakla sadrže vertikalni filter koji efiksano blokira horizontalno svetlo. Polarizovana Polaroid stakla dozvoljavaju samo korisnoj vertikalnoj svetlosti da dopre do oka, stvarajući na taj način pogled bez odbljeska sa prirodnim bojama i kontrasitma.

Nošenje Polaroid polarizovanih naočara za sunce znači:

  • Pogled bez odbljeska
  • Čiste kontraste
  • Prirodne boje
  • Smanjeno naprezanje očiju
  • 100% UV zaštita
Svi ovi faktori doprinose nadprosečnom optičkom komforu, dopuštajući povećanu koncentraciju. Oni takođe izdvajaju polaroidna stakla visokog kvaliteta iznad mnogih drugih proizvođača polarizovanih filtera. Polaroid sunčane naočare predstvalju izvrstan proizvod s mnogobrojnim koristima za korisnika. Posebno je korisno nositi ih na plaži, tokom vožnje, na snegu. Kada jednom probate polarizovane sunčane naočare više nikada nećete nositi obične naočare za sunce!

O staklima

Polaroid polarizovana stakla prave se od velikog broja funkcionalnih elemenata koji su pažljivo spojeni kako bi se postigao optički proizvod visokog kvaliteta. Osnovni element sendviča polaroid „stakala” (napravljenih od posebne vrste plastike) je polarizovani filter koji se nalazi u centru sočiva. Jeftine naočare drugih proizvođača imaju samo polarizovanu foliju na površini koja se lako izgrebe. Sa obe strane ovog filtera nalaze se UV absorber koji blokiraju 100% štetnu UVA, UVB I UVC radijaciju. Nakon ovog dolazi sloj koji naočarima daje čvrstinu, a za njim sledi sloj koji ne dozvoljava da se lako izgrebu.

Kontakt

Optika Denić iz Beograda bavi se prodajom svih vrsta naočara za korekciju vida, sočiva, naočara za sunce.