Stakla za naočare

Home / Stakla za naočare

Progresivna (multifokalna) stakla

Nakon 40-te godine, sa pojavom prezbiopije (“kratke ruke kod čitanja), problem više pari naočara, usled različite dioptrije za blizinu, srednju distancu (računar) I daljinu, najlakše ćete rešiti korišćenjem progresivnih (multifokalnih) stakala.

Progresivna (multifokalna) stakla objedinjuju dioptrije za sve distance, postepenim prelaskom od najniže (za daljinu) do najjače (za citanje) bez estetskih promena u spoljašnjem izgledu stakala. Staklo izgleda kao I staklo sa jednom dioptrijom (za razliku od bifokala, sa vidljivom linijom na staklu). Savremeni dizajn progresiva omogućava brzu I laku adaptaciju, laganim pomeranjem glave u polju jasnog vida za odredjenu distancu.

Odlično su rešenje u dinamičnom i radnom okruženju. Pružaju mogućnost da sa jednim naočarima, citate, radite na računaru I komunicirate sa ljudima iz okruženja na većim distancama.

U dinamičnom okruženju,omogućavaju jasnu sliku na daljunu I mogućnost korišćenja mobilnog telefona bez promene naočara.( Kod vozača , jasna daljina I kontrolna tabla automobila).

Mogu biti bela sa antireflexom, foto progresivi (foto gray ili foto brown), kao I obojena sunčana progresivna stakla.

U ponudi su više vrsta progresiva renomiranih proizvodjača:
Pol, Essilor, Hoya…

Cena: progresiv od 9990 dinara za par stakala
Cena već od 4990 dinara

FOTOGREJ STAKLA

Foto gray stakla menjanju boju ( u braon ili sivo) usled izlaganja naocara spoljoj svetlosti (direktna I indirektna svetlost). Stepen zatamljenosti foto gray stakala zavisi od spoljnih uslova (inteznivna promena boje I usled jake refleksije od sneznih povrsina u zimskim uslovima).

Novija generacija fotogray-a, foto transition se razlikuje od standarnog fotogray-a u intenzitetu boje I brzini promene boje (prilikom prelaska iz zatvorenog u otvoreni prostor, i obrnuto).
Obezbeđuju potpunu UV zaštitu oka.
Zaštitni sloj protiv grebanja je uključen u cenu.

PREPORUKE:

Ovu vrstu sočiva Vam preporučujemo za naočare za daljinu. Kada su izložena sunčevoj svetlosti potamne do 85% u zavisnosti od intenziteta sunčeve svetlosti i nivoa UV. Pružaju 100% UVA i UVB zaštitu.
Uveče i unutar zatvorenog prostora ova sociva su potpuno prozirna.
Preporučujemo nanošenje antirefleksa (MC) zbog poboljšanja kvaliteta slike.

ANTIREFLEKS STAKLA

Anti-refleksni sloj (AR sloj, sloj protiv bljeska) poboljšava vaš vid i daje lepši izgled vašim nao
arima. Obe prednosti su zbog sposobnosti AR sloja da ukloni refleksiju svetlosti sa prednje i zadnje površine stakala naočara.
AR sloj je posebno koristan kod stakala sa visokim indeksom, koja odražavaju svetlost više od običnih plastičnih stakala. Generalno, što je veći indeks prelamanja stakala, više je svetlosti koja će se reflektovati od površine stakla.

Današnji moderni AR slojevi mogu praktično da eliminišu refleksiju od stakala, omogućavajući 99.5 odsto raspoložive svetlosti da prodje u oko za dobar vid.
Vizuelne prednosti stakala sa AR slojem uključuju oštriji vid sa manje odsjaja kada vozite noću i veću udobnost tokom dugog korišćenja računara (u poredjenju sa nošenjem naočara čija su stakla bez AR sloja).

Anti-refleksni sloj je takodje dobar izbor za sunčane naočare jer elimiše odsjaj od sunca koji se reflektije u oči sa zadnje površine stakla kada je sunce iza vas.
Većina AR stakala naočara uklučuje “hifrofobni” površinski sloj koji sprečava formiranje mrlja od vode i čini vaša stakla lakšim za čišćenje.

Antirefleks sloj eliminiše neželjeni efekat refleksije sa površine stakla, omogućava kvalitetniju sliku i smanjuje zamor očiju pri dugotrajnom radu.

Cena od 1.990 za par.

Imate pitanje? Slobodno nas kontaktirajte i zatražite savet.

Kontakt

Optika Denić iz Beograda bavi se prodajom svih vrsta naočara za korekciju vida, sočiva, naočara za sunce.